att klara sej själv!

Jaha så är höstterminen igång på allvar, har kommit igång riktigt bra med nya avdelningen som jag jobbar på nu! Det är riktigt kul med fyraåringar....fast jag kan väl sakna småttingar och gos  - det som är allra roligast är att jag får fortsätta följa dessa småttingar som nu blivit stora!
I morgon är det fotografering i skolan, båda tjejerna är nyklippta och fina. Nu ska det väl fixas och väljas kläder i kväll, suck
Mannen är borta - igen - kommer hem på lördag.  Sen åker han bort ons - torsdag nästa vecka. Kommer hem torsdag eftermiddag och så åker vi till Öland på kvällen. Äntligen ska vi komma iväg! Skördefesten på Öland är verkligen ett måste på hösten det är så himla mysigt!

Visst märks det att barnen blir stora. Äldsta tjejen går inte på fritids alls, klarar sej själv på morgnarna nu och det är väl jättebra. Bara det att lillasyster också vill vara likadan. Just nu hatar hon morgonfritids, och det är nästan bara då hon är på fritids, men hon vill också klara sej själv! Men det ger sej nog när morgnarna är mörkare och det inte är lika mysigt att vara hemma själva....

en arg sjuåring

Just nu kom en arg sjuåring uppklampande för trappan och stängde in sej på sitt rum. Hon är superduperargast för att hon inte fick följa med och hämta hamstern!
Jaha då får väl jag ta itu med det istället för disken....hahaha

dagen efter!

Kräftskivan blev verkligen lyckad och idag är jag otroligt trött!
vaknade kl 5 och låg och funderade på om vi hade kastat soppåsarna eller om de stod kvar i partytältet. Så fort det ljusnar så är ju skatorna där och smaskar, tänkte jag. Så jag väntade in i det längsta och halv sju var jag uppe och såklart stod de kvar ute. Tur att jag gick upp!
Men nu är jag trött, blir nog tidig läggning ikväll....
Äldsta dottern åkte precis iväg för att köpa sej en hamster. Suck! Fördelen är väl att de inte lever så länge. Ska bli spännande att se hur hon ska fixa det här. Hon har så svårt att somna och så vaknar hon väldigt lätt nu i en period. Och så vill hon köpa sej en hamster som ska rassla runt på nätterna...hahahaha säger jag bara!

Inga skandaler och inga nyheter direkt från festen. Alla skrattade och pratade och var trevliga mot varann. Den enda som hände var och det var väl i o f s en superirriterande sak! var att tjugo i fem ringde en kompis och sa att han och familjen nog inte kommer, för sambon kände inte för det....hallå - vad då hon inte kände för det! Men det vet man väl tidigare....eller så får man väl bita ihop och komma en stund om man nu tror att det blir så tråkigt. Som tjej kan man ju faktiskt hänföra till andra saker oxå, t ex mensvärk eller nåt sånt! Jag är så arg på henne, och jag vet att de inte har det så bra ihop och hallå inte så konstigt kanske!

Äntligen fredag!

Så skönt med fredag. Jag tycker nog att det är veckans bästa dag och kväll - i a f tills Greys Anatomy börjar igen!- Fast vi oftast sitter och halvsover i varsitt soffhörn framför tv redan kl 20.00, så är det ändå en speciell känsla!
Och i morgon är det ju kräftskiva hemma hos oss! Känns som jag har koll på läget, ska bara göra några småpajer till och så städa av lite grann. Så ska vi försöka få upp partytälten och förbereda så mycket det går. I morgon ska ju tjejerna på ridskolan igen så några timmar smiter iväg ändå!
Återkommer med bilder och skvaller från festen!


Höstfest

Idag är det dax för höstfest på jobbet, ska snart gå tillbaka efter att ha slutat tidigt och varit på utvecklingssamtal med yngsta dottern i skolan. Har i a f hunnit hänga tvätt, plocka ur maskinen, torka köksgolvet och städa toa - och så suttit en stund vid datorn så klart!

livsnjutare!



Här är min dotter som verkligen vet vad livet går ut på! Flera gånger i veckan säger hon "det här är livet"! Då kan det gälla att sitta i badet med ansiktsmask och skum eller att dricka ett glas saft i solen!

rutiner

Tänk att jag mår så bra av rutiner, gillar att ha fasta dagar för vissa saker, t ex städning, byta lakan, stryka, storhandla, göra matlistor m m men det låter ju så tråkigt....suck!
Fast livet är mycket enklare för mej när det flyter på så som det ska, jag känner mej trygg och säker i min tillvaro då och då är det väl inte fel? Tråkigt, javisst egentligen men eftersom jag mår bättre så blir ju andra saker roligare och trevligare då! Dessutom blir jag inte stressad av avbrotten utan uppskattar dem desto mer!!

fnissiga sjuåringar!

Underbart att lyssna på dessa tre tjejer, när de leker, fnissar, pratar, badar, fikar ja allt! Det är skönt att dottern har bra kompisar, även om de lekte doktor förut....och fnissade ihjäl sej!

RSS 2.0