dagarna går så fort

Tänk att maj månad tar slut nu! Förstår inte vart dagarna har tagit vägen, men dels har jag ju varit så himla trött att jag inte orkat med nånting och dels så när jag väl har orkat så har det varit fullt upp!

På fredag är det den stora dagen för sonen - studenten är här och vi har kommit en bra bit på väg...hoppas jag!
Jag har en bok som jag skriver i, några sidor och kommentarer från varje år 1 - 18. Eg skulle han väl ha fått den när han fyllde 18, så klart men jag tycker att det på något vis passar bättre i år! Hoppas att han kommer att uppskatta den - fast kanske inte på en gång. Man brukar ju tycka sånt där är lite larvigt i den åldern!
Jag håller tummarna för att fredag kommer att bli en minnesvärd dag för honom!

lite av varje!

Igår var vi på Mariebergs köpcentrum och handlade presenter - fyra stycken - vilket inte var det lättaste!
Tillslut blev det en skateboard till syrrans grabb, tröjor och tuschpennor till kusin E och utelampor till svåger och svägerska - de får tillsammans!
Vi passade oxå på att shoppa lite kläder till våra tjejer, jag fattar inte hur mycket de växer och hur mycket de behöver men nu ska vi nog klara oss över sommaren, hoppas jag! På tisdag ska jag åka in och köpa nåt till mej själv att ha när sonen tar studenten....vilket är alldeles för snart - det känns som det är jättemycket kvar att göra....!!Panik!!!
Men det brukar ordna sej så det gör det väl den här gången med.


en jobbig helg

Så skönt att vara ledig lite extra, i a f i morgon för jag jobbar på fredag men det blir nog en lugn dag inte alls många barn som kommer till dagis en sån klämdag!
Men det är ändå fullt upp i helgen, i morgon ska vi på kalas, min systerson fyller åtta år! På fredag jobbar jag som sagt och på söndag ska vi på ett sammanslaget kalas för svåger och svägerska - som fyller på samma dag! - och deras femåriga dotter!
Men på lördag  har vi ingenting inbokat fast jag känner att det var länge sen vi träffade mina föräldrar så nån tur dit eller att de får komma hit blir det nog...men inget är ännu bestämt - så skönt att ha en sådan dag!

Annars är det ju fullt med aktiviteter - igår hade lilltjejen sommarfest, idag har stortjejen klassfest och sonen ser jag inte röken av nuförtiden - studenten är väl om 2½ vecka....! Det är en hel del att ordna inför den.....
Ska försöka installera nya skrivaren idag.....finns lite grann att skriva ut inför studenten!

Har köpt en ny dammsugare och det är riktigt roligt att dammsuga nu!

Nu ska jag gnälla....som den närking jag är!

Jag måste bara få avreagera mej lite grann!

Jag är ju så himla allergisk just nu, det är visst eken som är värst just nu! Så jag har inte varit ute sen i fredags eftermiddag och idag är det ju tisdag! Det är jättejobbigt att inte kunna gå ut, hela helgen var det så fint väder solen sken och grannarna solade, grillade och hade det trevligt på sina altaner men vad gjorde jag i lördags: SOV! KLIADE MEJ I ÖGONEN! HOSTADE OCH SOV LITE TILL!!
Det här är inte roligt längre. Som tur är så regnade det igår så det ska väl vara lite bättre idag....men jag är fortfarande så himla trött. Ska försöka jobba i morgon men ta ett innepass och jobba med lite papper på förmiddagen och så hålla mej inne med barnen på eftermiddagen. Sen är det ju ledig dag på torsdag och fredag jobbar jag men då är det lugnt med barn och då hoppas jag att det värsta har lagt sej!
Det som är mest tråkigt är ju när man missar barnens aktiviteter, som i söndags var det avslutning på söndagsskolan och scouterna med en liten sommarfest ute så klart! Jag fick allt snällt stanna hemma så jag fick inte gå tipspromenad, se barnen sjunga och umgås och fika med min familj och vänner!
Idag har förskoleklassen sommarfest och som det ser ut nu så blir det nog regn på eftermiddagen och då kan jag väl följa med för då blir aktiviteterna inne men om det inte regnar så ska vi hålla till ute  - vi får se hur det blir!

Dessutom har jag ju en jobbig tioåring som ingenting passar för just nu. Hon har precis fått en ny jeansjacka som hon skulle ta till skolan idag - men nej det var jobbigt att knäppa knapparna - så hon tog pappas alldeles för stora fleecetröja som räcker ner till knäna och ärmarna hänger på....väldigt snyggt. Annars så ska hon minnsann vara så snygg och matchad så man kan bli tokig på det.
Det värsta är att hon skäller så mycket på sin syster, att hon är sölig på morgnarna att hon går sakta till skolan m m, och så är det hon själv som krånglar!!!

Men hon i a f kompisförbud den här veckan för sitt beteende så får vi se om det hjälper!


är så trött....

Är så trött och har så ont i huvudet och är så himla allergisk och ovanpå det så ska det vara så himla mycket oro inför hösten på jobbet!!!

Orkar ingenting just nu...känns det som. Sov en och en halv timme när jag kom hem från jobbet och efter det har jag inte gjort något vettigt.....

väder och vind

Minst sagt så är det blåsiga dagar! Igår kändes det som om det var en riktig höststorm som blåste runt allt, grått och trist var det oxå. Regnade hela eftermiddagen...tur att vi åkte till Mariebergs Köpcentrum och shoppade lite sommarkläder till barnen efter jobbet! Tänk att så mycket var sluthandlat i vissa storlekar redan, hur har folk lust och tid att köpa sommarkläder redan - jag tycker att vi var tidiga men tydligen inte!

Svårt att hitta nåt till tjejerna som de kan ha på brorsans student och på avslutningen, allt är vitt, vitt vitt och det är ju jättefint men hur praktiskt det är för en sjuåring som helst vill fara runt och leka efter en stund vet jag inte riktigt!
Får fortsätta letandet

jobb, jobb, jobb

Nu är det dax att ge sig iväg till jobbet igen. Känns ibland som om jag tillbringar alltför mycket tid där och då jobbar jag ju bara 75%nu förtiden...men i a f!

Sen när jag väl är där så tycker jag att det är det bästa jobbet som finns - fast inte just nu - vi har en väldigt orolig period framför oss med neddragningar, ny chef - igen! - och ev omplaceringar av personal, nytt schema samt att vi inte vet om vi får utnyttja de lokaler som vi har haft hittills, så gissa om det känns i magen!

Tur att man har det så lugnt och skönt hemma då - tvärtomspråket - så att man kan vila ut någon gång!!


jobbig dotter!



Vad gör man när man har världens sötaste och gulligaste dotter som lika fort vänder om och blir sur och grinig, ingenting passar, ingenting är roligt m m. Hon är nu tio och år och väldigt tidigt utvecklad kroppsligt men kanske inte riktigt hängt med inombords....
Förstår att hon har en jobbig tid men jag tar inte vad som helst mot mej heller! Jag är väldigt tacksam för alla tips och råd jag kan få!!

en kul grej att prova med barnen!

Om ni är ute i naturen eller på gården eller parken eller varsomhelst där det finns stenar, be era barn att hämta en liten sten och en stor sten! Ganska kul att se vad de kommer tillbaka med....

En annan sak man kan prova är när man är i affären och ska handla middagsmat, be barnen plocka ihop något som de vill att vi ska laga mat utav. Kan bli jättegott men även jätteäckligt!

fortsättning

Jaha, nu kommer fortsättningen på allt som jag bestämt mej för....har jag gjort någe mer idag? Inte som jag kan komma på men man får ju inte gå ut för hårt i början.....
börjar kl 13 idag, vårdar barn på förmiddagen och så byts vi av. Ska väl försöka hinna med något fast man måste ju även sysselsätta lillsnorpan - hon är ju egentligen inte jättesjuk men så väldigt allergisk och just fått nya mediciner och då blir hon lite medtagen....bl a diarré och det är väl inte helt ok för en sjuåring att gå till skolan med risk att kanske bajsa på sej lite grann!! Inte för någon annan heller tycker jag!

nu har jag bestämt mej! För många saker

Nu äntligen har jag bestämt mej!! Nu ska det bli ordning här i huset....vi har en liten tendens att strö saker omkring oss, alla i familjen men nu ska vi bättra oss. Försöka få till en bra ordning från grunden och lätt att hålla den....alltså planera om allt som inte fungerar och få det att fungera. Har faktiskt redan börjat med städskåpet! Jättebra jobbat
Min svägerska har det så himla fint och trivsamt hemma hos sej, jag frågade henne hur hon tänkt ang inredningen. Hon håller samma stil, lite gammaldax på möbler och sånt och sen väljer hon ut ett tema för varje rum. T ex i hallen där är det änglar, i badrummet är det grodor, i vardagsrummet är det brunt och vitt, i sovrummet romantik, i köket lantligt. Jaha, lätt som en plätt, så vill jag oxå ha det. Så nu har jag bestämt mej för att göra så.
Fler saker jag bestämt mej för: Ägna mer tid åt varje barn var för sej, gå ned i vikt, få bättre kondis, baka, göra matlistor och handla efter dem....får väl se hur mycket som funkar!!

RSS 2.0